Geen categorie

Betere afvalvoorzieningen voor strandbezoekers

Kralendijk – Langs enkele populaire stranden laat het openbaar lichaam Bonaire momenteel betonnen fundamenten aanleggen voor nieuwe afvalbakken. Met dit project zorgt de overheid voor betere service en schonere stranden. 

De nieuwe voorzieningen komen in de plaats van afvalbakken die onklaar zijn geraakt. Ook wordt het aantal afvalbakken fors uitgebreid, zodat er altijd een binnen handbereik is. De voorzieningen komen bij Te Amo Beach, Playa pal’i mangel (Donkey Beach), Playa forn’i kalki (Bachelors Beach), bij het kitesurfstrand Atlantis, Sorobon, Punta Kalbas en Lac Cai. De voorzieningen bestaan uit muurtjes waarbinnen ruimte is voor twee tot vier afvalcontainers. Deze uitvoering zorgt ervoor dat containers niet kunnen omvallen. De afvalvoorzieningen zijn ontworpen in overleg met Selibon, die de bakken ook regelmatig zal legen. Op sommige plaatsen komen metalen bakken voor houtskoolresten van barbecues. Houtskool kan het strand vervuilen en is slecht voor het onderwaterleven.

Het project is een vervolg op eerdere schoonmaakacties en beschermende maatregelen voor zeeschildpadden. De activiteiten worden uitgevoerd in opdracht van het openbaar lichaam Bonaire en betaald uit de zogenoemde natuurgelden van het rijk.   

Foto: Fundamentenen  voor afvalbakken bij Playa pal’i mangel

Deel dit artikel