Onderwijs

Papa Hutu weer officieel in gebruik genomen

Papa Hutu weer officieel in gebruik genomen

Afgelopen zondag 12 februari is de Papa Hutu weer officieel in gebruik genomen. De Papa Hutu is een door leerlingen van het MBO gebouwde houten boot die gebruikt wordt voor schoolprojecten, maar die ook een maatschappelijke functie heeft. De boot is namelijk de trouwe volgboot bij het jeugdzeilen van de Bonaire Sailing School Association.

De boot was een paar maanden uit het water vanwege het uitvoeren van het benodigde onderhoud. Ook het onderhoud van de boot wordt door de MBO leerlingen van de SBG gedaan. De boot heeft ondertussen een zonnepaneel op het dak en kan daarmee het pompje van energie voorzien dat na regen of bij kleine lekkages de boot leeg kan pompen. Ook zit er verlichting op de boot, zodat ook ’s avonds gevaren kan worden. Dit wordt ook door het zonnepaneel van energie voorzien. 

De kinderen van de zeilschool hebben afgelopen zondag de boot weer met open armen terugontvangen en met een kleine ceremonie de SGB bedankt voor het medegebruik van de boot. Alle kinderen hebben in vertegenwoordiging van de unit directeur van het MBO, dhr. Guido Ronnes, geproost op de boot en de boot gedoopt met kinderchampagne.

Papa Hutu weer officieel in gebruik genomen

Deel dit artikel