Welzijn & Zorg

Eerste Fundraising kerstmarkt van Nierstichting Bonaire

nierstichting

Sinds 1 juni 2016 heeft Bonaire een eigen nierstichting. Bonaire valt onder de BES-eilanden en is daarmee een bijzondere gemeente van Nederland. Het ziekenhuis Fundashon Mariadal heeft sinds februari 2012 een eigen dialyse afdeling. In het verleden moesten patienten voor een dialyse naar Curacao heen en weer reizen.

Begin oktober heeft de Nierstichting Bonaire zijn eerste bijeenkomst gehouden om de patienten kennis te laten maken met de stichting. De zusterorganisatie Nierstichting Curacao, het bestuur en vrijwilligers van de nierstichting Bonaire, de patienten en Dr. Esther Bernabela hebben middels een open platform met elkaar kennisgemaakt en ervaringen uitgewisseld. Voorts heeft Dr. Esther Bernabela een speech gehouden over de problematiek op het eiland van de toenemende groep nierpatienten.

Tijdens deze bijeenkomst hebben de oprichters van de Nierstichting Curacao een cheque overhandigd van $ 1000,-. Between 2 Buns heeft alle kosten voor deze bijeenkomst voor hun rekening genomen.

De net opgerichte stichting is van plan om zowel donateurs als vrijwilligers te werven. Hiermee kunnen patienten in hun proces van dialyseren, uitzending en andere bijkomende zaken ondersteund worden.

De volgende stap van Nierstichting Bonaire is het organiseren van een kerstmarkt. Op 10 december a.s. van 17:00 tot 22:00 uur bent U van harte welkom op de eerste kerstmarkt van Nierstichting Bonaire. Deze wordt gehouden te Antriol, Plasa Chiku Goeloe.

Goede gebruikte en niet gebruikte spullen zullen verkocht worden. De opbrengsten hiervan zullen voor de ondersteuning van de stichting en haar patienten ten goede gebruikt worden.

Verder zijn er kraampjes met kerstspulletjes, Eindejaars snacks, Ajaca, Ham, Zult, Kerstbrood, enz.

Deel dit artikel