Natuur

1.200 nieuwe bomen in Washington Slagbaai Park

bomen-planten

Kralendijk, 23 november 2016. Afgelopen zaterdag hebben meer dan twintig vrijwilligers uit de Bonairiaanse gemeenschap onder leiding van de stichting Echo 680 inheemse bomen geplant in Washington Park. In totaal zijn er binnen het park nu 1.200 bomen geplant. Het uiteindelijke doel is om aan het eind van het regenseizoen ongeveer 2.000 bomen te hebben geplant in een beschermd gebied binnen Washington.

Het gebied waar is geplant, is ongeveer 1.3 hectare groot. Afgelopen zaterdag hebben een tiental vrijwilligers van Cargill Salt Company en ongeveer tien andere lokale vrijwilligers in samenwerking met Echo en STINAPA 680 speciaal geselecteerde inheemse soorten bomen toegevoegd aan de 500 bomen die al in oktober waren geplant. Alle vrijwilligers waren zeer toegewijd en hebben hard gewerkt met als resultaat dat ze erin zijn geslaagd om meer bomen te planten in minder tijd dan tijdens het vorige boomplant evenement.

Het project herbebossing wordt door Echo uitgevoerd in opdracht van het openbaar lichaam Bonaire. Het project wordt gefinancierd uit de zogenoemde natuurgelden van het rijk. Door het aanplanten van inheemse bomen in beschermde gebieden helpt Echo de unieke droge bossen van Bonaire te herstellen en te beschermen. Meer bomen en een grotere verscheidenheid aan bomen is beter voor de dieren, de bodem, het klimaat en de mensen, natuurlijk!

Als uw bedrijf of organisatie samen met Echo inheemse bomen wil planten, kunt u contact opnemen met Quirijn Coolen (quirijn@echobonaire.org of 785-4128) of Edshel Martha (edshelmartha@hotmail.com of 796 -2534).

Meer info: www.facebook.com/Nos-ta-biba-di-naturalesa-539435279585019

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo