Kunst, Cultuur en muziek

Bonaire in de prijzen op het 48 Hour Film Project Curaçao

Foto: MBO Media
Foto: MBO Media

Foto: MBO Media

Gisterenavond werden de winnaars van het 48 Hour Film Project Curaçao bekendgemaakt tijdens de vertoning en award show bij Teatro Luna Blou. 9 teams maakten in het weekend op basis van een opdracht binnen 48 uur een korte film. Van 1 inzending was de usb schijf niet te lezen, zij konden niet meer mee doen aan de competitie, maar hun film werd wel vertoond op basis van een later ingezonden bestand.

De opdracht die alle teams hadden gekregen om in het weekend van 7-9 oktober hun korte films te maken was:
Required Elements

Character: Ali or Aliana Martina, Writer (Skritor / Schrijver)
Prop: a clothespin (un pènchi / een wasknijper)
Line: “Is that what I think it is?” (“Ta loke mi ta kere k’e [ku e] ta?” / “Is dat wat ik denk dat het is?”)

Na de vertoning van de 9 films, bleek team Take2 de grote winnaar. Zij wonnen met hun politiek geëngageerde film “Breathless” de titel ‘Best Film’. Ook wonnen zij de ‘public choice award’ die op basis van stembiljetten door het publiek werd bepaald.

Voor het eerst was er in Bonaire ook een kick off, drop off en vertoning van het project gedurende het weekend. Dit dankzij vertegenwoordiger Jefferson Rosalia. In Bonaire deden 3 teams mee, en op Curaçao 6.

Rocargo

De top 3 door de jury verkozen films voor 48 Hour Film Project Curaçao bestaat uit:
1. “Breathless” van Team Take2 (Cur)
2. “Crossroad” van Reaching Out Media (Bon)
3. “Superkrema” Punda City

Jurylid Hester Jonkhout gaf aan de winnende film ontroerend te vinden. De korte film is een politiek geëngageerd verhaal over klein jongetje dat in een door luchtvervuiling geteisterde buurt woont. De winnende film zal in maart 2017 Curaçao (en Bonaire) vertegenwoordigen gedurende de internationale ronde van het project in de VS. Daar zal de film met winnende films van 137 steden wereldwijd de competitie verder aangaan voor een geldprijs van $5000 en de kans om ook op Cannes Film Festival vertoond te worden.

Media opleiding Bonaire

Juryleden

Jurylid Felix de Rooy is geinteresseerd in de korte film, en wil kijken of de korte film mee kan in één van zijn tentoonstellingen.

De jury uitte zich enthousiast over de inzendingen uit Bonaire. “De kwaliteit die daar geproduceerd wordt belooft veel”, vertelde jurylid Dolph van Stapele. Team BYOF uit Bonaire gaf vorig jaar de Curaçaose teams het nakijken met hun inzending Big ‘N Mac Files, en was als team aanwezig tijdens de internationale ronde in de VS. Dit jaar won hun inzending in de categorieen ‘Best use of Genre’ en ‘Best use of Prop’ en werden ze tweede voor de publieksprijs.

Media opleiding Bonaire

Het winnende team

De jury gaf commentaar inclusief kritiek op alle films zodat de makers met feedback naar huis konden. De te laat ingeleverde film 7th Wave van team One Frame, kreeg hulde voor de durf die getoond werd om een verhaal te vertellen waarin gay protagonisten de hoofdrol spelen. Jurylid Dolph van Stapele gaf aan met teamleider Runy Calmera van Kura Piedra Productions te willen praten over het idee in hun korte film om Tula naar het hier en nu te brengen. Dolph van Stapele produceerde zelf ‘Tula – The Revolt’ en zinspeelde nu op ‘Tula – The Resurrection’.

Producer Ramses Petronia heeft verschillende partijen in Curaçao en Bonaire bereid gevonden om de organisatie voor 2017 met hem op te pakken. Op Aruba is ook interesse. Na 3 succesvolle edities zal het project geëvalueerd worden om het in 2017 grootser op te gaan zetten.

Speciale dank aan:

Richard Schut (Co-producer die het project heeft helpen opstarten)
Jermain Lo (Hielp bij het opzetten van het project in 2014)
Teatro Luna Blou, Partner voor alle 3 edities
Media School Curacao, voor het aanbieden van 3 scholarships voor het winnende team, en het bijdragen met video coverage & foto’s

Sound & Vision Pro
Bottles Curacao BV
Cafe Barista
Bonaire Youth Outreach Foundation

Juryleden: Hester Jonkhout, Felix de Rooy, Dolph van Stapele

Ramses Petronia
Producer 48 Hour Film Project Curaçao
+31621104800
http://www.48hourfilm.com/curacao
http//www.groundprojects.eu

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo