Natuur

Start van haaien onderzoek in Bonaire

stinapa-haaien-onderzoek-bonaire

STINAPA, IMARES en DCNA starten haaien onderzoek deze week.

Deze week markeert het begin van het haaien onderzoek in Bonaire. STINAPA, IMARES en DCNA werken samen, met financiële steun van de Nationale Postcode Loterij, om informatie te verzamelen  en meer te weten te komen over de soorten haaien die zich bevinden in de wateren en de koraalriffen rondom Bonaire.

Nijs Ruijs, een stagiair van de Hogeschool Zeeland, zal samen met STINAPA personeel de komende maanden de haaien van Bonaire  onderzoeken met BRUV eenheden (Baited Remote Underwater Video). Deze roestvrije stalen apparaten hebben aas en een videocamera en worden voor anderhalf uur achtergelaten op de bodem van de zee  en daarna weer opgehaald. De video wordt vervolgens geanalyseerd op beelden van haaien – welke soorten, grootte, enz.

STINAPA staat te popelen om meer over de topjagers van Bonaire te weten te komen. Haaien en roggen zijn overbevist in de wereldzeeën en worden momenteel door de wet beschermd in Bonaire. Als je toevallig tijdens een duik of terwijl je aan het varen bent één van deze  BRUV eenheden tegenkomt, dan is het vriendelijke verzoek van STINAPA om er niet aan te komen.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo