Sport & Vrije tijd

Maskaradaproject bij Forma en Jong Bonaire van start gegaan

maskarada 2016

Bonaire, 25 augustus 2016 

KRALENDIJK – Deze week zijn de Maskarada activiteiten van een project voor jongeren van Fundashon Nawati en Fundashon Plataforma Kultural begonnen. Maskarada is een unieke culturele uiting op Bonaire waarmee een groep musici en verklede dansers met maskers, een gelukkig nieuw jaar aan de bevolking overbrengt. Het doel van dit project is om de traditie van Maskarada over te dragen aan jongeren van Forma en Jong Bonaire. De jongeren gaan aan de slag met de muziek van Maskarada, het opvoeren van een presentatie en het maken van kostuums en attributen. In het project wordt gebruikt gemaakt van meesters van de Maskaradacultuur om de traditie over te dragen. 

Op dinsdag 22 augustus kregen de jongeren van de basisgroep van Forma een introductie over Maskarada en over het programma dat in de aankomende maanden plaats gaat vinden. De jongeren van Jong Bonaire hebben reeds voor de zomervakantie een presentatie gekregen. Het programma gaat resulteren in de maskaradaviering van januari 2017. 

Het Maskaradaproject is een initiatief van Fundashon Plataforma Kultural, Fundashon Nawati, Forma i Jong Bonaire. Het initiatief heeft een financiële ondersteuning van Stichting DOEN en het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo