Nieuws van Bonaire

Educatieve wandeltocht met Bòi Antoin

Parke Tanki Maraka

 

KRALENDIJK –De stichting Fundashon Históriko Kultural Boneriano (FuHiKuBo) wil meer Nederlandstalige personen betrekken bij hun educatieve activiteiten. De stichting organiseert onder andere cursussen over geschiedenis, cultuur en wandeltochten in de natuur. Aanstaande zondag, 28 augustus vindt een educatieve wandeltocht plaats in combinatie met een excursie per bus voor Nederlandssprekende personen.


Afgelopen zondag vond ook een wandeltocht in combinatie met een excursie plaats met uitleg in het Papiaments. Er is aandacht besteed aan geschiedenis, cultuur en natuur. Het eerste gedeelte van deze activiteit is de excursie per bus met als vertrekpunt het Stadion van Kralendijk om 06.30 uur ’s ochtends. De bus rijdt in de richting van Barcadera waarbij uitleg wordt gegeven over gebouwen in Playa en andere belangrijke plaatsen onderweg.


Bij Barcadera stapt de groep uit en vervolgt de excursie te voet over de terreinen van de vroegere plantge Colombia via de route bekend als ‘ Dos Laman’. De wandeltocht eindigt bij Porta Spaño, waar de groep weer op de bus stapt en de excursie vervolgt naar Parke Tanki Maraka. Daar stond een miliaire Amerikaanse kamp tijdens de Tweede Wereldomroep.
De leider van deze wandeltocht annex excursie is Bòi Antoin. Prijs voor deelname is $15 per persoon. Aan het eind krijgen de deelnemers soep. Het is aan te raden om water mee te nemen. Aan het einde is er ook water, fruit en ook soep. Geinteresserden kunnen zich inschrijven tot uiterlijk aanstaande vrijdag 26 augustus via het nummer 7950020. Er is ook meer informatie beschikbaar via dit nummer. Deelnemers moeten wel enige conditie hebben om deel te nemen aan deze activiteit.

Deel dit artikel