Sport & Vrije tijd

Arnold Wilsoe winnaar Torneo di Fria

tafeltennis

Met wederom een groot aantal deelnemers en een aanzienlijke publieke belangstelling werd voor de derde jaar op rij het Torneo di Fria georganiseerd in de tafeltenniszaal van Jong Bonaire. In de hoogste klasse (U-18) was de overwinning, net als bij het vorige Fria toernooi, voor Arnold Wilsoe. Arnold die de laatste tijd weer hard aan het trainen is haalde een hoog niveau en had het eigenlijk alleen lastig tegen broer Raynold (nipte 3-2 overwinning). Ook de tweede plaats ging naar een lid van de selectie, nl. Shaquille Hazel. Shaquille is nu echt aangehaakt bij de top van de U-18. Hij versloeg tijdens dit toernooi concurrenten zoals Raynold Wilsoe en Zildjan Melaan, alleen tegen Arnold Wilsoe was hij met 0-3 kansloos. De derde plaats ging uiteindelijk naar Raynold Wilsoe.

Bij de U15 was het zoals verwacht Almahir Nicolaas die de eerste plaats pakte. Hij heerst in deze klasse en won al zijn wedstrijden zonder een game te verliezen. De strijd om de 2e plaats was een stuk interessanter. Feitelijk zijn  er zo’n 6-tal spelers die nauwelijks voor elkaar onderdoen en waarbij de vorm van de dag bepaald wie wint. Enigszins verrassend was het ditmaal de beurt aan Lennard Drent om de 2e plaats te behalen; hij verloor alleen van Almahir Nicolaas en Tim van Veenendaal. Daarentegen won hij van concurrenten zoals Lars van Veenendaal (3-2), Matthew Ruggerio (3-0), Emanuel Lont (3-0) en Ties Wachtmeester (3-0). De derde plaats was voor Emanuel Lont die gelijk stond met Tim van Veenendaal maar het onderlinge duel met 3-2 in zijn voordeel had beslist.

In de klasse U-13 is geen sprake van een overheersing van één speler; veel spelers zijn aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk was het Dejean Francees die zijn debuut in deze klasse opluisterde met een schitterende 1e plaats. Swen van Slooten werd 2e en Kevin Aulacio 3e. Kevin pakt de derde plaats door een wedstrijd tegen concurrent Soefjan Plaate met minimaal verschil te winnen (11-9 in de 5e set).

De U-11 was dit maal in aantal de kleinste categorie. Junhap Feng was een klasse apart, hij won al zijn wedstrijden met ruim verschil en met 3-0. Axel Reyes die sinds kort deel uit maakt van de jeugdselectie pakte zijn eerste prijs en werd 2e. Santiago Lont wist zijn wedstrijd tegen Anne van Veenendaal te winnen en werd zo verdienstelijk 3e.

Na afloop van het toernooi zijn ook de Bonairiaanse jeugdranglijsten weer bijgewerkt. De volgende spelers voeren de ranglijst aan:

  • U18: Arnold Wilsoe
  • U15: Almahir Nicolaas (nam de 1e plaats over van Tim van Veenendaal die nu 2e staat)
  • U13: Lars van Veenendaal
  • U11: Junhap Feng

De volledige en bijgewerkte jeugdranglijsten zijn te vinden op www.bttb.nu.

Rocargo
Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo