Politie & Justitie

Politieberichten van afgelopen weekend

Op zaterdag 9 maart heeft de politie omstreeks 15:00 uur een auto staande gehouden en bekeurd nadat hij met te hoge snelheid op de Kaya Nikiboko Noord reed. Voor het veroorzaken van gevaarlijke situatie op de Bonairiaanse wegen in combinatie met het niet hebben van geldige verzekeringspapieren heeft de bestuurder een boete van in totaal $255,- gekregen.

In de vroege ochtend van zondag 10 april rond 4.30 uur is een patrouille die richting Rincon reed, ter hoogte van Subi Blanku, geconfronteerd met een scooter die vanuit Rincon kwam en richting Playa reed. De scooterrijder had  de macht over zijn stuur verloren en was tengevolge hiervan ten val gekomen waarbij hij ernstige verwondingen had opgelopen.

Rocargo

Op zondag 10 april is bij de centrale meldkamer een melding gedaan van gevonden gestolen voertuigen aan de Kaya Caiquetio. Ter plaatste trof de politie, in een woning in aanbouw, drie  vermoedelijk gestolen scooters aan die volledig gestript waren. Deze scooters zijn in beslag genomen voor verder onderzoek.

Bij het politiebureau zijn in het afgelopen weekend diverse aangiftes gedaan van Hit en Run. Bij Chachacha Beach is iemand op zondag 10 april omstreeks 14.30 uur tegen een huurauto van een toerist aangereden. Deze is na het incident doorgereden zonder identiteits- of contactgegevens achter te laten.

Aan de Kaya Playa Lechi is een brommer op zondag 10 april omstreeks 19.30 uur tijdens een inhaal actie tegen een auto aangereden. Deze reed, nadat de bestuurder van de auto meerdere signalen had gegeven om te stoppen, gewoon door.

Beide zaken worden door de politie verder onderzocht. De politie heeft meerdere getuigen gesproken en roept andere getuigen die iets gezien hebben op zich te melden via 715-8000

Deel dit artikel