Nieuws uit Nederland

Voorlichtingscampagne raadgevend referendum EU-Oekraïne van start

Voorlichtingscampagne raadgevend referendum  EU-Oekraïne van start

Op 6 april 2016 mag de bevolking van Caribisch Nederland deelnemen aan een raadgevend referendum over de wet tot goedkeuring van de associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne. Als u stemt bepaalt u samen met andere kiezers de uitkomst van het raadgevend referendum.

RCN start deze week een voorlichtingscampagne op de 3 eilanden Bonaire, Sint Eustatius en Saba. De campagne, die RCN in opdracht van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties uitvoert, belicht het stemproces. Zaken die aan bod komen tijdens de campagne zijn onder anderen: Wat iemand bij zich moet hebben om te kunnen stemmen, hoe een kiesgerechtigde iemand kan machtigen om voor hem of haar te gaan stemmen, de stemlokalen en de openingstijden van de stemlokalen. De middelen die hiervoor gebruikt worden zijn advertenties en radiospotjes, tevens zullen deze middelen op de facebook pagina van RCN worden geplaatst.

De Openbare Lichamen Bonaire, Sint Eustatuis en Saba zijn verantwoordelijk voor de organisatie van het referendum en RCN is verantwoordelijk voor de communicatie omtrent het stemproces.

De Rijksoverheid is niet bevoegd om inhoudelijke informatie te geven over het referendum, dit gebeurt door de referendum commissie omdat deze  als taak heeft informatie te geven over de wet of het verdrag waar het referendum overgaat. Informatie hierover vindt u op de website www.referendum-commissie.nl.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo