Belastingen

Prijswijziging brandstof ingaande 1 december

Prijswijziging brandstof ingaande 1 december

In verband met de veranderingen in olie prijzen op de wereldmarket past het openbaar lichaam Bonaire de brandstof prijzen om de twee maanden aan. Het openbaar lichaam Bonaire maakt bekend dat de aanpassingen van de prijzen ingaande december 2015 resulteren in een aanzienlijke daling voor benzine, gasolie en kerosine. Terwijl de prijs voor grote en kleine gasflessen een kleine stijging toont. 

De daling voor benzine is 7.90 dollar cent, voor kerosine is het 5.20 dollar cent en voor gasolie is het 0.60 dollar cent. Voor de grote gasfles is de stijging $3.53 en voor een kleine gasfles is het $0.99 vergeleken met afgelopen oktober 2015.

Volgende aanpassing van brandstofprijzen zal in de maand van februari plaatsvinden.

Hier volgt een lijst van alle brandstofprijzen zoas deze door de overheid van Bonaire werden bepaald, deze gelde per 1 december 2015.

Groothandel Prijs

Mogas 95   88.48 USDct per liter.

Kerosine   36.64 USDct per liter.

Gasolie   58.63 USDct per liter.

LPG 100LBS    14.48 USD per cilender.

LPG 20LBS       4.28 USD per cilender.

Detailhandel Prijs

Mogas 95   95.30 USDct per liter.

Kerosine   39.20 USDct per liter.

Gasolie   62.60 USDct per liter.

LPG 100LBS    20.60 USD per cilender.

LPG 20LBS        5.79 USD per cilender.

De laatste prijs aanpassing was per afgelopen 1 oktober. Op het moment dat de laatste prijsaanpassing voor brandstof werd aangekondigd in oktober, was er een consternatie opgetreden bij de benzine stations. Dit had zich voorgedaan door het gebrek aan bezine bij de benzine stations. Doordat zij een daling in brandstof prijzen verwachtten hadden ze hun volume inkoop voor opslag beperkt. Om een gelijkwaardig probleem te voorkomen  heeft het openbaar lichaam Bonaire de beslissing genomen om de datum waarop nieuwe prijzen gelden voor groot- en kleinhandel van elkaar te splitsen. Met andere woorden de overheid heeft bepaald dat voor de volgende prijsaanpassing, de groothandel prijs enkele dagen eerder in werking zal treden vergeleken met detailhandel prijs. (dus prijs bij de benzine stations)

Deel dit artikel