Nieuws uit Nederland

Veel aandacht voor “De Smaak van Bonaire” in Nederland

Op 10 september vond voor de 5e keer “De Smaak van Bonaire” plaats in Nederland. “Toerisme heeft een enorme invloed op het dagelijkse leven op ons eiland Bonaire en het speelt een sleutelrol voor de toekomst. We willen alle aanwezigen bedanken voor hun support om Bonaire verder op de kaart te zetten”. Met deze woorden opende Roger Davids, regiomanager Europa van Tourism Corporation Bonaire, het evenement.

Verschillende vertegenwoordigers van het toerisme op Bonaire hebben met relaties in
Nederland van gedachten gewisseld over de ontwikkelingen in het toerisme en de goede band met verschillende Nederlandse stakeholders versterkt.

Chef Miguel Saragoza brengt de echte smaak naar Nederland

Met dank aan het Bonaire Culinary team zijn tijdens het evenement lokale gerechten van Bonaire uitgeserveerd. TCB had een ticket beschikbaar gesteld voor de chef van het speciale Bonaire Culinary team, Miguel Saragoza. Samen met chef Ronald Gosepa en hun begeleider Han ten Winkel was hij aanwezig in Scheveningen om alle aanwezigen te trakteren op heerlijke lokale gerechten uit Bonaire.

Met dank aan STINAPA is special voor dit evenement een Lion Fish Derby georganiseerd en werd bijna 20 kilo vis gevangen en vervolgens getransporteerd naar Nederland, zodat de chefs naast geitenvlees ook Lion Fish konden bereiden. Voor zover bekend is dit de eerste keer dat in Nederland Lion Fish gegeten kon worden, bereid door chefs uit Bonaire.

Tevens wist Eric Gietman, voorzitter van BONHATA en eigenaar van The Cadushy Distillery de aanwezigen te verrassen met een heerlijke cactus-cocktail. Gemaakt met de ‘Cadushi of Bonaire liqueur’. Vanaf vandaag is onze likeur en de enige Nederlandse Caribische Rum verkrijgbaar in Nederland.

Alles bij elkaar was “De Smaak van Bonaire” wederom een unieke promotie voor Bonaire!

Leuke finale Reisagenten Quiz Bonaire

In aanloop naar het evenement in Scheveningen is in augustus gestart met een grote reisagentencampagne “So Bonaire” waar reisagenten kans maakten op een vakantie naar Bonaire. Zes reisprofessionals die de meeste vragen in de snelste tijd goed hadden beantwoord werden op 10 september uitgenodigd voor de finale. Jack Spijkerman, een vriend van Bonaire, wist de deelnemers en aanwezige relaties tot het laatst te boeien totdat de winnaar bekend was. Irene Dingjan, directeur van hotel en toerisme associatie BONHATA, reikte de prijs uit aan de enthousiaste winnares: Froukje Jansen van Reisbureau at Home. Het is voor Bonaire belangrijk om nieuwe toeristen te enthousiasmeren om naar ons eiland te komen. Reisagenten spelen daarin een belangrijke rol voor ons!

Zonnige locatie: Spice Beach Club in Scheveningen

De Smaak van Bonaire is georganiseerd door Tourism Corporation Bonaire (TCB) in samenwerking met BONHATA. Bijna 100 mensen waren aanwezig op een gezellige locatie aan het strand: Spice Beach Club in Scheveningen. Dit is een uniek plekje “Bonaire” in Nederland.

Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Roger Davids via +31 (0)23-5430704 of europe@tourismbonaire.com.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo