Nutsvoorzieningen

Mijlpaal bij Waste Water Treatment Plant

Het Water- en Energiebedrijf Bonaire (WEB) bereikte afgelopen maandag een mijlpaal: bij de Waste Water Treatment Plant (WWTP) aan de Kaminda Lagoen is de 300e batch afvalwater verwerkt.

De zuivering van afvalwater is begin dit jaar van start gegaan na een aantal try-outs en een inregelperiode. Maandag heeft het team van de WWTP onder leiding van Arthur Janga de 300e batch ingezet. Dat betekent dat er inmiddels 282 kubieke meter afvalwater is gezuiverd met uitstekende resultaten.

Dit resultaat is bereikt door intensieve samenwerking tussen het projectteam Kloaka en WEB, met ondersteuning en advies van ingenieursbureau Royal HaskoningDHV.

Het Bonairiaanse irrigatiewater voldoet aan de normen die zijn vastgelegd door het Openbaar Lichaam Bonaire. De afgelopen maanden is al irrigatiewater gedistribueerd en die distributie wordt uitgebreid. Ook wordt de productie verder opgevoerd. De kwaliteit van het irrigatiewater is hierin de doorslaggevende factor.

Deel dit artikel