Politiek & Bestuur

Leden van de evaluatiecommissie komen naar Bonaire

Van 21 tot 27 juni zijn enkele leden van de evaluatiecommissie op Bonaire, St. Eustatius en Saba om, op basis van de eerste resultaten van het onderzoek, nog extra verdieping te zoeken.

Sinds 10-10-10 is de band van Bonaire, Saba en St. Eustatius met Nederland veranderd. In 2006 is afgesproken dat na vijf jaar de werking van de wetgeving, de nieuwe bestuursstructuur en de gevolgen voor de bevolking van deze veranderingen onderzocht worden. Een onafhankelijke evaluatiecommissie heeft de opdracht gekregen om dit onderzoek uit te voeren.

Van 21 tot 27 juni zijn enkele leden van de evaluatiecommissie op Bonaire, St. Eustatius en Saba om, op basis van de eerste resultaten van het onderzoek, nog extra verdieping te zoeken.

In december 2014 is de evaluatiecommissie gestart met de uitvoering van haar evaluatie naar de uitwerking van de nieuwe staatkundige structuur in Caribisch Nederland. De onafhankelijke onderzoeksteams hebben in april van dit jaar hun onderzoek uitgevoerd op Bonaire, St. Eustatius en Saba. Zij hebben onderzoek gedaan op drie onderzoeksgebieden; de gevolgen voor de bevolking, de werking van de wetgeving en de nieuwe bestuursstructuur. Elk team heeft de eerste resultaten gedeeld met de commissie. ‘De onderzoeksteams hebben waardevolle informatie verzameld en goed werk geleverd, het is nu aan de evaluatiecommissie om waar zij dat nodig achten verdieping aan te brengen in de resultaten’, aldus mevrouw Spies, voorzitter van de evaluatiecommissie.

Het is mogelijk om de leden van de evaluatiecommissie te ontmoeten. Iedereen is van harte welkom om zijn of haar ervaringen te delen en om de voortgang van het onderzoek te vernemen van leden van de evaluatiecommissie.

St. Eustatius, Kom langs op:

maandag 22 juni, van 18.30- 20.30, Community Centre

1200

dinsdag 23 juni, van 18.30 – 20.30, Carnival Village

Saba, Kom langs op:

woensdag 24 juni, van 18.30- 20.30, Island Flavor (The Bottom)

donderdag 25 juni, van 18.30 – 20.30, Eugenius Johnson Center (Windward)

Bonaire, kom langs op:

donderdag 25 juni, van 18.30- 20.30, Sentro di Bario Antriol

1200

vrijdag 26 juni, van 17.30 – 19.30, Sentro di Baria Nort’i Saliña

Uiteraard zijn er hapjes en drankjes aanwezig.

De evaluatiecommissie zal uiterlijk op 10 oktober 2015 haar eindrapport met al haar bevindingen presenteren.

Deel dit artikel