Politie & Justitie

Cybercrime team KPCN waarschuwt voor Facebook hack

KRALENDIJK – Het cybercrimeteam waarschuwt voor een recente trend waarbij Facebookgebruikers worden benaderd door een ‘vriend’ met de uitnodiging om te investeren in een lucratieve handel, vaak in Bitcoin. Deze gebruikers worden vervolgens doorgestuurd naar een website die vaak nep blijkt te zijn.

Ook gebeurt het dat een Facebook contact vraagt naar het telefoonnummer van de Facebookgebruiker, onder het mom van het nummer kwijt te zijn. Vervolgens wordt via een SMS bericht geheime informatie ontfutseld van de Facebookgebruiker, waarbij deze de controle over zijn eigen Facebook account kwijt raakt. 

Tips

“Trap er niet in”, waarschuwt het cyberteam. Ook geeft KPCN een aantal tips om het potentiële hacken te voorkomen. Onder meer wordt aangeraden om wachtwoorden regelmatig te vervangen, geen logingegevens aan anderen af te geven en vooral ook het gezonde verstand te gebruiken bij ongebruikelijke verzoeken van Facebook ‘vrienden’. 

Deel dit artikel