Klimaat & Weer

Weerbericht van Bonaire: Tropische golf trekt langs Bonaire

Het weerbericht van Bonaire.

KRALENDIJK – De tropische golf die afgelopen week werd aangekondigd, lijkt Bonaire voorbij te gaan. De golf leek bewolking en veel regen naar het eiland te brengen. Deze gaat nu meer richting het noordelijke gedeelte van de Caribbean. Komende week blijft de kans op een bui bestaan. De gemiddelde temperatuur op Bonaire blijft warm met temperaturen tussen de 28 en 32 graden Celsius.

Afgelopen weekend werd op Curaçao een kleine aardbeving gevoeld met de kracht van 3.6 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag tussen Curaçao en Venezuela in. Op Bonaire is de aardbeving niet gevoeld.

Wind trekt aan

Mocht er komende dagen een bui vallen, dan zal de kans het grootst zijn dat dit op maandagochtend gaat gebeuren. Doordat de tropische golf voorbij lijkt te trekken, is de kans ook groter dat de wind gaat toenemen. Wel zal er opnieuw sahara zand op Bonaire neer gaan komen. Gedurende de maandag zal de wind van 15 naar 18 knopen gaan. Van dinsdag tot en met vrijdag blijft deze wind staan en zal het snelheden tussen de 17 en 20 knopen geven. Op dinsdag en woensdag zijn er uitschieters richting de 24 of 25 knopen snelheid.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo