Algemeen

Enthousiaste reacties op training voor vakbondsleden Bonaire

Een deel van de zeer grote groep deelnemers die aan de training deelnam. Foto: FTA

KRALENDIJK – Deelnemers aan de driedaagse cursus voor vakbondsvertegenwoordigers, gegeven door de AFBW en de Federacion di Trahadornan Arubiano heeft de afgelopen dagen enthousiaste reacties opgeleverd bij de deelnemers. 

De cursus kwam tot stand door samenwerking tussen AFBW, de Federatie van Arubaanse werknemers (FTA) en het Centrum voor Opleiding (CENFOR).

De cursus duurde drie dagen en behandelde diverse essentiële thema’s die belangrijk zijn voor de rol van een shopsteward in een organisatie met vakbondsvertegenwoordiging. Onderwerpen die aan bod kwamen, waren onder andere de geschiedenis van het vakbondswezen, vakbondsfilosofie, ideologie en ethiek.

Naast de theorie vonden er ook verschillende rollenspellen plaats om situaties te oefenen die zich kunnen voordoen binnen organisaties en waar vakbondsleden moeten kunnen bemiddelen tussen werkgevers en werknemers. 

Trainers

De cursus vond plaats in Divi Flamingo Resort Bonaire, waar Hubert Dirkz en Tyron Bremo van CENFOR als trainers optraden. Verschillende kopstukken van de AFBW, zoals Norwin (Nòchi) Willem, en de eerste vakbondsman van Bonaire, Ewald Abdul waren ook bij de cursus aanwezig.

Aan het einde van de cursus werden certificaten uitgereikt aan alle deelnemers, die zonder uitzondering zeer enthousiast waren over wat ze in de afgelopen drie dagen hadden geleerd.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo