Nieuws van Bonaire

Tijdelijk contract met Medicair voor Air ambulance tussen Caribisch Nederland, Curaçao en Aruba

KRALENDIJK – Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft gereageerd op de toenemende bezorgdheid en problemen rondom de code rood-vluchten (luchtambulancediensten) in Caribisch Nederland. In samenspraak met het ziekenhuis Fundashon Mariadal (FM) zijn er maatregelen genomen om hierin te voorzien.

Om de connectiviteit van air ambulance tussen Caribisch Nederland, Curaçao en Aruba te waarborgen heeft VWS een contract afgesloten met Medicair (vooralsnog voor 2 maanden). Hiermee neemt VWS tijdelijk de contractuele verantwoordelijkheid op zich voor de beschikbaarheid van een air ambulance voor de verzekerden van Caribisch Nederland richting Curaçao en Aruba, die 24/7 beschikbaar is. Fundashon Mariadal zal medisch personeel beschikbaar stellen voor code roodvluchten met Medicair. Intussen staat de Learjet van Medicair gestationeerd op Bonaire. Sarpa zal ambulancevluchten naar Colombia blijven uitvoeren.

Om uit de huidige impasse te komen heeft VWS besloten om op korte termijn een onderzoek te laten verrichten naar de ontstane problemen en om te komen tot een duurzame oplossing voor ambulancevluchten tussen de Curaçao, Aruba, Sint Maarten en Caribisch Nederland.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo