Luchtvaart & Reizen

Aanzienlijke capaciteitsuitbreiding American Airlines tussen Miami en Bonaire

De Airbus A319 wordt binnenkort vervangen door grotere Boeing 737 toestellen. Foto: ABC Online Media

KRALENDIJK – De Amerikaanse carrier American Airlines lijkt de smeekbedes van zowel passagiers als de toeristische sector te hebben gehoord. De luchtvaartmaatschappij gaat de capaciteit tussen Miami en Bonaire aanzienlijk opvoeren. 

De vergroting van de capaciteit komt niet alleen voort uit het toevoegen van een vijfde wekelijkse vlucht tussen de beide bestemmingen, maar vooral door de inzet van grotere Boeing 737 toestellen in plaats van de tot nog toe gebruikte Airbus A319 toestellen. 

Overigens is het feit dat een extra vlucht op zaterdag wordt toegevoegd wat minder goed nieuws, omdat de luchthaven op zaterdagen vaak al meer vluchten krijgt dan zij aankan. Voordelig voor reizigers is evenwel dat op zaterdag kan worden gekozen voor een wat vroegere en een wat latere vlucht. 

Opgetogen

Directeur van de Tourism Corporation Bonaire (TCB), Miles Mercera, toont zich in zijn nopjes met de uitbreiding van American Airlines. “We zijn verheugd om onze samenwerking met American Airlines voort te zetten een betere connectiviteit naar Bonaire aan te bieden. Deze strategische stap versterkt niet alleen onze banden met American Airlines, maar vergroot ook ons vermogen om secundaire markten in Noord-Amerika aan te trekken,” aldus Mercera.

Ook Bonaire International Airport (BIA) toont zich verheugd over het besluit van de Amerikaanse carriers. Bezoekersaantallen vanuit Noord-Amerika zitten al enkele maanden stevig in de lift. 

Rocargo
Vanaf 7 december 2024 zal AA twee (Nonstop) vluchten op zaterdagen introduceren, één vertrekkend vanuit MIA om 10:05 uur ’s ochtends, aankomend op BON om 14:26 uur, en de tweede vlucht op zaterdagen vertrekt vanuit MIA om 12:05 uur ’s middags, aankomend op BON om 16:26 uur. Daarnaast zullen de onlangs geïntroduceerde zomer vluchten van AA op vrijdagen doorgaan als onderdeel van het winterseizoen schema, waardoor er connectiviteit is op maandagen (1), woensdagen (1), vrijdagen (1) en zaterdagen (2). AA heeft ook een verandering bevestigd in het vliegtuig voor Bonaire, waarbij de Boeing 737 wordt geïntroduceerd op de route MIA-BON.
Deel dit artikel