Nieuws van Bonaire

Schoonmaakactie onder Noord Pier ter bescherming zeeschildpadden

KRALENDIJK – Op zondag 10 december organiseren Dive Friends Bonaire en Sea Turtle Conservation een schoonmaakduik bij de Noord Pier, waarbij duikers worden uitgenodigd om deel te nemen aan een ‘vislijn clean-up’. De duikers worden om 9:00 uur verwacht bij de Dive Inn.

De Noord Pier, die op de contaminatiekaart van STINAPA als een rood gebied is gemarkeerd, wordt gezien als een risicovolle duiklocatie. De Havenmeester heeft weliswaar toestemming verleend voor deze schoonmaakduik, maar de organisatoren benadrukken dat duiken onder de pier op eigen risico gebeurt. Zij adviseren de deelnemers om de STINAPA-regels en -richtlijnen voor een verantwoorde spoelprocedure na de duik nauwgezet te volgen.

Om deel te nemen aan deze actie, worden deelnemers gevraagd hun duikbrevet, Marine Park-tag, scharen/lijnsnijders en een mesh tas mee te brengen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar cepa@bonaireturtles.org.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo