Nieuws van Bonaire

Drie aanhoudingen voor rijden onder invloed

KRALENDIJK – Afgelopen weekend heeft de politie van Bonaire drie personen aangehouden wegens rijden onder invloed.

Op vrijdag werd een 46-jarige man aangehouden op de Kaya Monseigneur Nieuwindt voor rijden onder invloed. Een politiemedewerker observeerde twee mannen die onder invloed een voertuig wilden besturen en schakelde direct de politie in. Na een blaastest waaruit bleek dat de bestuurder onder invloed was, weigerde de verdachte mee te werken aan de identificatieplicht. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse.

Op zondag 19 november meldde de centrale meldkamer een aanrijding tussen twee voertuigen bij de rotonde Soeurnan di Roozendaal. Ter plaatse bleek dat twee voertuigen op elkaar waren gebotst, waarbij de achterste auto tegen een elektriciteitskast reed. De bestuurder van het veroorzakende ongeluk verliet aanvankelijk de plaats van het ongeval, maar keerde later terug. Een blaastest resulteerde in de aanhouding van de 27-jarige man. Hij ontving tevens een bekeuring voor het ontbreken van een geldig rijbewijs.

Op maandag werd een 18-jarige vrouw aangehouden op de Kaya Internashonal voor rijden onder invloed. De politie stopte een scooter vanwege een bijrijder zonder helm. Na een blaastest bij de bestuurder resulteerde dit tot aanhouding van de verdachte. De bijrijder ontving een bekeuring voor het niet dragen van een helm.

Deel dit artikel