Nieuws van Bonaire

Programma Bonairedag 2023

KRALENDIJK – De jaarlijkse viering van Bonairedag, welke op woensdag 6 september plaatsvindt, staat dit jaar in het teken van het thema “Huntu Nos ta Forma un Komunidat, Samen vormen we een gemeenschap.”

In een persbericht van het Openbaar Lichaam Bonaire wordt de nadruk gelegd op de aanwezigheid van maar liefst 75 verschillende nationaliteiten op het eiland, en deze rijke culturele diversiteit zal op grootse wijze gevierd worden.

Rocargo

Op 5 september is er een voorprogramma op het Wilhelminaplein, naast El Mundo Restaurant, van 19:00 uur tot 22:00 uur. Het voorprogramma belooft een feestelijke avond te worden, met optredens van lokale muziek- en entertainmentbands zoals Grupo Formashon Musikal Krioyo (FMK), Farley’s Entertainment Band en Grupo ESO.

Programma

Op woensdag 6 september begint het officiële programma om 9:00 uur met een protocollaire sessie die tot 12:00 uur duurt.

Na de officiële opening gaat de dag verder met een cultureel programma. Tijdens het culturele programma zal er ook een Simadan gedanst worden, beginnend bij Kas di Regatta om 14:00 uur en eindigend met een dansende parade op het Wilhelmina plein. Deelname aan de Simadan parade wordt van harte aangemoedigd.

Om 18:45 uur zal Gedeputeerde belast met cultuur, James Kroon, een toespraak houden en zijn er verschillende optredens. De groep “Magic Sound” sluit de avond af. Dit jaar hebben maar liefst 75 stands zich aangemeld voor het evenement.

Alle bewoners en bezoekers van Bonaire worden van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze viering van eenheid en diversiteit.

Deel dit artikelRocargo

Rocargo