Nieuws van Bonaire

Elf deelnemers ontvangen certificaat Small Business Academy programma

KRALENDIJK – Qredits Bonaire heeft aan elf deelnemers van het Small Business Academy programma certificaten uitgereikt. De cursus bestond uit twaalf wekelijkse lessen en workshops gegeven door docenten en instructeurs.

Gedurende het programma Small Business Academy worden verschillende onderwerpen over ondernemerschap behandeld. Zoals het opstellen van een missie en visie, een persoonlijke analyse, een marktanalyse, ondernemers idee ontwikkeling, marketingstrategieën en passende financiering. Daarnaast hebben de deelnemers middels een e-learning opdrachten uitgevoerd om stapsgewijs hun ondernemingsplan en financieel plan op te stellen. De Kamer van Koophandel en Nijverheid Bonaire (KVK) en een verzekeringsmaatschappij hebben ook waardevolle informatie over rechtsvormen en verzekeringen gegeven.

Als eindopdracht hebben de deelnemers hun opgemaakte plan gepresenteerd aan een panel van deskundigen, bestaande uit: Qredits, een vertegenwoordiger van het Openbare Lichaam Bonaire én een ervaren ondernemer.

Met de Small Business Academy wil Qredits ondernemerschap stimuleren op Bonaire en daarmee duurzame, economische ontwikkeling waarborgen. Het programma legt de nodige basis qua kennis voor elke toekomstige ondernemer die zich goed wil voorbereiden op het ondernemerschap.

Deel dit artikel

RocargoRocargo

Rocargo