Nieuws van Bonaire

Muziekweek voor kinderen groot succes

KRALENDIJK – De kindermuziekweek op Bonaire was een groot succes. Kinderen hebben afgelopen week genoten van inspirerende workshops, waaronder steelpan, Afrobeat en salsa. ACE Kids Club zorgde voor opwindende dansshows en lanceerde een videoclip.

Maandagochtend werd de week afgetrapt met een meeslepende steelpan-workshop in Tera Kora. De kinderen waren enthousiast en leerden niet alleen over de fascinerende wereld van steelpan, maar kregen ook de unieke kans om samen met de talentvolle Silver Bullet-band een nummer te spelen.

Bovendien werd de videoclip van “Muziek ta Konektá”, gezongen door de getalenteerde Maysi Trenidad, vol trots gelanceerd op het YouTube-kanaal van de ACE Foundation.

Dinsdag vervolgde de tour met een workshop Afrobeat en Afro-Caribische dansen aan de School of Performing Arts Bonaire. De kinderen lieten hun ritmische talenten zien en sloten de dag af met een optreden voor een enthousiast publiek in het Jorge Nicolaas Sportcomplex.

Woensdag bracht het muzikale avontuur de kinderen naar Antriol, waar ze in het Francisco “Chiku” Goeleo Park werden ondergedompeld in de betoverende klanken van Latijns-Amerikaanse ritmes, waaronder de sensuele salsa en de ritmische “boomwhackers”.

Op vrijdag 26 mei stond er een brass-workshop gepland op het strand achter de Casa de Musica.

Op zaterdagochtend om 11:00 uur staat er een orgelworkshop op het programma, als onderdeel van de Nos Zjilea-activiteiten bij Mangazina di Rei.

De Kindermuziekweek wordt feestelijk afgesloten op zondagmiddag om 17:00 uur tijdens de spetterende slotceremonie in het SKAL-gebouw.

Deel dit artikel