Nieuws van Bonaire

OM in beroep tegen opgelegde straf doodrijder fietser 

KRALENDIJK- Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in hoger beroep tegen het vonnis van Emiliano T, door het Gerecht werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 jaar, waarvan 2 jaar voorwaardelijk. 

T. kreeg de straf opgelegd voor het veroorzaken van het dodelijk verkeersongeval op eerste kerstdag, waarbij hij onder invloed van alcohol de fietser Paul Berenzinski doodreed. Als onderdeel van de opgelegde straf kreeg T, behalve celstraf ook een voorwaardelijk rijverbod van 36 maanden opgelegd. Zowel het OM als de nabestaanden vonden de opgelegde straf te licht. Het OM heeft nu besloten tegen het vonnis in beroep te gaan. 

Rocargo

Het hoger beroep zal behandeld worden door het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius en Saba, waarbij de zaak opnieuw door drie rechters zal worden gehoord. Het kan echter geruime tijd duren voordat het hoger beroep wordt behandeld, en Emiliano T. zou naar verwachting vóór het einde van 2023 zijn vrijheid herkrijgen. 

Afwachten

De advocaat van T. benadrukt dat haar client niet hoeft te wachten op de behandeling van het hoger beroep, maar dat hij zijn vrijheid herkrijgt aan het einde van de oorspronkelijk opgelegde straf. “Als er wijzigingen worden aangebracht in het vonnis en de straf zwaarder wordt, kan hij mogelijk weer naar de gevangenis moeten, maar er bestaat ook een kans dat de straf hetzelfde blijft”, zegt advocate Marga van Lieshout. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo