Nieuws van Bonaire

Dinsdagvlucht van TUI is niet vertrokken uit Amsterdam, passagiers op Bonaire en Curaçao kunnen niet terug naar huis

SCHIPHOL – De passagiers van OR 365 die reizen van Bonaire naar Amsterdam gaan vandaag niet weg. Het toestel dat hen naar Nederland zou vliegen staat nog in Amsterdam en kan niet vertrekken vanwege een technische issue.

Onbevestigde bronnen zeggen dat er problemen met de Boeing 787, vluchtnummer OR365 te maken hebben met een van de brandstofpompen.

Volgens TUI vraagt het controleren en repareren veel tijd, waardoor er een forse vertraging is ontstaan. Nederlandse vakantiegangers op Schiphol moeten een nachtje wachten voor ze op vakantie kunnen.

Dat betekent dat de passagiers een dagje langer vakantie moeten vieren, maar dat ticket-only passagiers zelf voor een overnachting moeten zorgen. Op het eiland is alles vol en het is TUI niet gelukt deze mensen onder te brengen.

Curaçao

OR365 is een zogenaamde combivlucht, die vanuit Amsterdam eerst naar Curaçao vliegt en op de weg terug passagiers oppikt op Bonaire. Vakantiegangers op Curaçao die weer naar huis zouden vliegen moeten dus ook een dagje langer blijven. Het is TUI daar wel gelukt om accommodatie te vinden.

TUI kijkt naar de mogelijkheid om een nader toestel in te huren om de vertraging voor de passagiers zo veel mogelijk te beperken.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo