Nieuws van Bonaire

Maria verloor haar vader op Bonaire, nu is ze vrijwilliger bij een hospice

Caribisch Netwerk | Marit Severijnse

KRALENDIJK – Waarom besluit iemand om vrijwilligerswerk te gaan doen bij een hospice? Maria Filomena de Palm op Bonaire vertelt haar verhaal: zij verloor haar vader (91) die ze zo lief had en zag hoe belangrijk het is dat mensen liefdevolle zorg krijgen als de dood dichtbij is. 

Een verslag van onze correspondent Marit Severijnse voor Expeditie Nederland (NPO 2)

Maria Filomena de Palm is een van de vrijwilligers bij Kas Flamboyan, waar vier terminaal zieke mensen verzorgd kunnen worden. “In mijn gebedjes heb ik altijd de bewoners van de hospice”, vertelt ze tegenover correspondent Marit Severijnse. “Als ik daar aankom en ik zie ze, dan denk ik: ah.. ze zijn er nog!”

Over Expeditie Nederland (NPO 2)In het tv-programma Expeditie Nederland (Omroep Max) laten verslaggevers van verschillende lokale omroepen zien wat er in hun regio speelt. Ook de NTR vertelt met correspondenten van Caribisch Netwerk de verhalen van mensen op onze eilanden. Het tv-programma was eerder in dit voorjaar en in de zomer te zien op NPO 2.
Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo