Economie

Nieuwe vissershut geopend bij Playa Frans

 KRALENDIJK- Afgelopen weekend vond op Playa Frans de opening plaats van de nieuwe visserswerkplaats. In de werkplaats kunnen de vissers comfortabel, veilig en hygiënisch hun vangst schoonmaken en voorbereiden voor de verkoop. Voorheen gebeurde deze werkzaamheden in de volle zon, wat de kwaliteit van de visvangst aantast. 

De vissershut is mogelijk gemaakt dankzij de financiering van de Prins Hendrik Stichting en Cargill Salt Bonaire BV. De visserij corporatie Piskabon heeft dankzij de gulle donaties van genoemde partijen in nauwe samenwerking met STINAPA Bonaire het project waar kunnen maken.

Gedeputeerde James Kroon bedankte tijdens de opening iedereen die mee heeft geholpen de hut mogelijk te maken. Volgende projecten die volgens Kroon op de lijst staan zijn de aanleg van slipways waarmee vissers hun boten makkelijk te water kunnen laten. Ook werd er gesproken over de bouw en herstel van de visserspieren op Bonaire.

Dankbaar

Tijdens de opening was het duidelijk dat de vissers van Playa Frans erg dankbaar zijn voor deze faciliteiten. Vereniging Piskabon zegt namens de vissers de Prins Hendrick Stichting, Cargill Salt Bonaire BV, Stinapa Bonaire en het Openbaar Lichaam Bonaire van harte te bedanken voor hun bijdragen aan het project. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo