Nieuws van Bonaire

Sint-Eustatius viert weer uitbundig carnaval

Foto: Alida Francis

ORANJESTAD- Op zaterdag en zondag vindt op St. Eustatius de viering van het jaarlijkse carnaval plaats. Op zaterdag trok de eerste optocht door de straten van het eiland. 

Hoewel de groepen dit jaar wat kleiner zijn dan in andere jaren werd gezien, waren zij niet minder kleurig uitgedost. “Ik ben zo blij dat de inwoners, na een aantal rare jaren daar waar het gaat om Corona, nu weer op de normale wijze carnaval kunnen vieren”, zegt regeringscommissaris Alida Francis over het feestgedruis. De regeringscommissaris loopt zelf ook mee met de carnavalsoptocht. 

Ferry

Dankzij de Makana-ferry die de verbinding onderhoud met het buureiland Saba, kunnen liefhebbers van Carnaval op dat eiland, ook meedoen op Sint-Eustatius. De feestelijkheden op de twee eilanden vinden een week na elkaar plaats, zodat de echte enthousiastelingen op beide eilanden de festiviteiten mee kunnen maken. 

Deel dit artikel