Nieuws van Bonaire

Opnieuw toerist overleden tijdens snorkelen

KRALENDIJK – Opnieuw overlijdt een toerist op Bonaire na een zwemongeluk. Gisterochtend rond 11.00 uur sloeg een vaartuig bij Klein Bonaire alarm via het noodkanaal voor de scheepvaart dat een zwemmer in de problemen was gekomen en op het strand van het kleine eilandje gereanimeerd werd door omstanders.

Een team van de kustwacht en twee politieagenten zijn naar Klein Bonaire gevaren om assistentie te verlenen. Het slachtoffer is een vrouw uit Amerika die op vakantie was op Bonaire en tijdens het snorkelen onwel was geworden. Ze had veel water binnengekregen. Reanimatie mocht uiteindelijk niet meer baten. De kustwachtploeg heeft het lichaam naar het vaste land gebracht en aan de politie overgedragen.

Eind maart overleed ook al een toerist bij een snorkelongeluk nabij Klein Bonaire. Diezelfde dag werd een duiker dood aangetroffen aan de zuidkust van het eiland. Een week later overleed een duiker ter hoogte van Habitat nadat hij onder water in de problemen was gekomen.

Rocargo
Deel dit artikel