Nieuws van Bonaire

Succesvolle aftrap Kindermuziekweek

Succesvolle aftrap Kindermuziekweek

KRALENDIJK – Afgelopen zondag werd op Bonaire op succesvolle wijze de Kindermuziekweek geopend. Kunuku Boys bracht in Parke Libertad enkele volksliederen ten gehore en zorgde voor een feestelijke stemming.

Ook werd een toneelstuk ‘Amistad’ opgevoerd door Ace Kids Club, dat ging over vriendschap. Aan de aanwezige gedeputeerden werd een stick overhandigd met kinderliedjes en educatieve video’s. Initiatiefnemer Segni Bernardina, van Art Culture Education Foundation, richtte zich in een toespraak vooral tot de ouders.

De boodschap was om hun kinderen te ontmoedigen om naar ‘muziek voor grote mensen’ te luisteren. Dat soort muziek zorgt er namelijk voor, meent Bernadina, dat kinderen ongepast gedrag gaan vertonen. Gedrag dat niet past bij hun leeftijd. Daarom is het van groot belang meer kindermuziek te promoten.

Terugkerend evenement

“De bedoeling is om de kindermuziekweek op Bonaire een jaarlijks terugkerend evenement te maken, dit jaar was er weinig tijd en geld maar volgend jaar om het groots aan te pakken”, zegt Bernardina, die tevens leerkracht culturele kunstzinnige vorming is bij het RK Schoolbestuur, in gesprek met Bonaire.nu.

Ook Nederland viert van 1 tot en met 10 april de landelijke Kindermuziekweek, een initiatief van 13 grote Nederlandse organisaties uit de muzieksector die hun krachten gebundeld hebben om jaarlijks een 10-daagse Kindermuziekweek te realiseren.

Initiatiefnemers zijn van mening dat muzikale ontwikkeling bijdraagt aan de algemene cognitieve en emotionele ontwikkeling van kinderen. Het concept richt zich op scholen, crèches en naschoolse opvang en kinderen die doorgaans weinig met muziek in aanraking komen.

Deze hele week zijn er in de namiddag muzikale activiteiten, Radio Live99 heeft elke dag van 15:00-16:00 uur een kinder-dj met kindermuziek en vrijdagavond is de afsluiting bij SKAL waar de ACE muziek award zal worden uitgereikt.

Deel dit artikel