Nieuws van Bonaire

 ZW- Groep vraagt aandacht voor inclusie op wereld Downsyndroom dag

KRALENDIJK – Vandaag is het wereld downsyndroom dag. Dit jaar is het thema ‘What does inclucion means?’ De slogan van dit jaar luidt: Together we can empower people around the world to advocate for full inclusion in society for people with Down syndrome and for everyone. 

De laatste jaren is er veel aandacht besteed aan inclusie. Om mensen met een beperking niet achter te laten, maar hun de mogelijkheid biedt om deel te vormen van onze samenleving. Dit door te kunnen participeren, door te kunnen werken en door naar school te kunnen gaan. 

Vandaag doet de afdeling Kind en Jeugd mee met Lots of socks, als symbool van bewustwording. De groep kinderen met downsyndroom op Bonaire heeft recht om deel te nemen van onze samenleving. Ze hebben recht om te participeren, recht om ook naar school te gaan, recht om te leren. 

“Hoe mooi zou het zijn als wij hier op Bonaire starten met het pleiten voor de rechten van kinderen met downsyndroom die ook het recht hebben om naar school te gaan?” Aldus ZW-groep.

Deel dit artikel