Nieuws van Bonaire

Na twee jaar viert Aruba weer Dag van de Vlag

ORANJESTAD – Vanochtend was het protocollaire startsein voor de Dag van het Volkslied en de Vlag op Aruba. Het is vandaag voor het eerst sinds twee jaar dat de dag weer gevierd word. Door de coronapandemie waren vieringen en feesten al die tijd niet mogelijk.

De officiële aftrap was vanochtend om 09.00 uur op het Plaza Libertador G.F. Betico Croes. Naast gouverneur Alfonso Boekhoudt en de regering, waren ook de parlementariërs en andere genodigden aanwezig.

Voorbeeld

Evelyn Wever Croes benoemde in haar toespraak de lastige situatie waarin Aruba verkeert als gevolg van de pandemie. De premier vindt dat Aruba desondanks een voorbeeld is voor veel andere landen. Aruba zou complimenten krijgen voor de manier waarop de pandemie onder controle is gebracht.
Wever-Croes heeft het volste vertrouwen dat Aruba de pandemie goed doorkomt. “We moeten doorzetten met dezelfde moed om gelukkig te zijn. Luister naar de woorden van ons Volkslied”, aldus de premier.

Dushi Tera

De vlag van Aruba werd officieel in gebruik genomen op 18 maart 1976, samen met het officiële volkslied, de ‘Aruba Dushi Tera’, omdat Nederland op die datum in 1948 Aruba het recht toekende om zelfstandig te worden binnen het Koninkrijk der Nederlanden.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo