Nieuws van Bonaire

Dubbele kinderbijslag voor kind met extra zorgbehoefte

Dubbele kinderbijslag voor kind met extra zorgbehoefte
Foto Rijksoverheid -Carola Schouten Minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen, viceminister-president

KRALENDIJK – Ouders van kinderen met intensieve zorgbehoefte in Caribisch Nederland kunnen in de toekomst ook dubbele kinderbijslag aanvragen. Dat maakt minister Carola Schouten (Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen) vandaag bekend.

Kinderen met een specifieke zorgbehoefte, door ziekte of een aandoening, hebben extra veel zorg nodig. Deze zorg brengt ook extra kosten met zich mee. Ouders van deze kinderen kunnen straks dubbele kinderbijslag aanvragen om deze kosten deels te dekken. 

Minister Schouten: “Als ouder wil je alle focus op jouw kind kunnen leggen en niet moeten nadenken over het wel of niet kunnen betalen van de extra kosten. De dubbele kinderbijslag neemt een stukje ‘zorg’ weg, zodat het ‘verzorgen’ voorop kan blijven staan.”

Het aantal kinderen met een intensieve zorgbehoefte op Caribisch Nederland wordt geschat op zo’n 140 kinderen. Uit onderzoek is gebleken dat de invoering van dubbele kinderbijslag wenselijk en mogelijk is. Het is de bedoeling dat de verdubbeling van de tegemoetkoming per juli 2023 voor alle desbetreffende gezinnen is aan te vragen.

Staatssecretaris Alexandra Van Huffelen (Koninkrijksrelaties) noemt het gelijktrekken goed nieuws: “Tijdens mijn recente bezoek aan Caribisch Nederland  bleek dit een grote behoefte op Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Ik ben blij dat ouders deze financiële hulp gaan krijgen.”

Rocargo
Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo