Nieuws van Bonaire

Speciale high-tech klaslokalen ingericht

KRALENDIJK – Op de MBO Bonaire en het ROC Mondriaan in Nederland zijn nu speciale high-tech lokalen ingericht, waardoor ICT-studenten real time op beide locaties lessen kunnen volgen. 

Dit is een unieke ontwikkeling in Caribisch Nederland, waardoor studenten van Bonaire, maar ook van de andere (ei)landen in Caribisch Nederland op hoog niveau les kunnen krijgen in de regio.  

Financiering

De opleiding die vanaf het schooljaar 2020/2021 van start ging in een volledig gerenoveerd praktijkgebouw, wordt door het ministerie van Onderwijs en de Shared Service Organisatie (SSO) van de Rijksdienst Caribisch Nederland gefinancierd. Daarnaast levert de SSO ook een aantal docenten die les geven op het gebied van ICT en krijgen studenten de mogelijkheid om zich binnen de SSO verder te ontwikkelen. 

Steeds meer vraag

Er is en komt steeds meer vraag naar ICT-personeel, omdat steeds meer zaken digitaal gaan maar ook omdat de beveiliging op netwerken en op het wereldwijde web steeds meer uitdagingen kent. De twee onderwijsinstellingen werken al een tijdje samen om de ICT-opleidingen op beide scholen steeds moderner en innovatiever te laten verlopen om zo nog beter aan te sluiten op de arbeidsmarkt.

Rocargo
Deel dit artikel

Rocargo

RocargoRocargo