Nieuws van Bonaire

Reisvoorwaarden voor BES-eilanden aangepast

KRALENDIJK – Zowel volledig gevaccineerde als ongevaccineerde reizigers uit Saba en St. Eustatius naar Bonaire hoeven vanaf aanstaande vrijdag alleen nog maar een gezondheidsverklaring in te vullen. Een PCR-test is vanaf 25 februari dus niet meer nodig.

Tot en met 24 februari moeten reizigers uit deze eilanden met of zonder vaccin nog wel binnen 48 uur voor vertrek een PCR-test doen of binnen 24 uur voor vertrek een antigeentest laten afnemen als zij naar Bonaire reizen. Dat laatste geldt alleen bij volledig gevaccineerde reizigers. 

1200

Andere weg bewandelen

Bonaire heeft vanaf 12 februari de reisvoorwaarden versoepeld voor Curaçao, Aruba en St. Maarten omdat de omikron-piek op die eilanden voorbij was. De versoepeling van de reisvoorwaarden voor de BES kon pas later ingaan. Dit komt omdat de BES-eilanden bijzondere gemeenten van Nederland zijn. Om de reisvoorwaarden voor die eilanden te veranderen, moet een andere weg worden bewandeld dan voor Curaçao, Aruba en St-Maarten en dat kost tijd. 

Voor een overzicht van de reisvoorwaarden: www.bonairecrisis.com

Deel dit artikel