Nieuws van Bonaire

Coronaprik voor kinderen op medische indicatie nu mogelijk

KRALENDIJK – Vanaf vandaag kunnen ook kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 11 jaar om medische redenen de coronaprikken toegediend krijgen. Het gaat onder andere om kinderen die ernstig ziek zijn en door een kinderarts worden behandeld. 

Zij hebben een grotere kans om heel erg ziek te worden als ze met het coronavirus besmet raken. Op Bonaire gaat het om ongeveer 40 van deze gevallen. Ook kinderen die regelmatig contact hebben met kwetsbare ouderen met ernstige medische problemen, kunnen de prik op indicatie krijgen. 

Rocargo

Toestemming 

Deze kinderen hebben bijvoorbeeld een grootouder van in de 80 die bij hen in huis woont. Of kinderen die vaak contact hebben met een 50-plusser met een ernstige longziekte. Ouders kunnen in zo’n geval kiezen dat hun kind de coronaprik krijgt om kwetsbare ouderen te beschermen. De ouders of voogden moeten hiervoor toestemming geven. 

Geen reden

Voor gezonde kinderen van 5 tot en met 11 jaar is er geen medische reden om de coronaprik te krijgen. Dit geldt ook voor kinderen die niet regelmatig contact hebben met kwetsbare ouderen die ernstig ziek zijn. Het is daarnaast bekend dat kinderen die al eerder Covid-19 hebben gehad, weerstand tegen deze ziekte opbouwen.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo