Nieuws van Bonaire

Kolegio San Bernardo nu ook leerorkest

Kolegio San Bernardo nu ook leerorkest

KRALENDIJK – Na de start van het eerste leerorkest bij Kolegio San Luis Bertran in Rincon, krijgt nu ook Kolegio San Bernardo de mogelijkheid om mee te doen. Het eerste concert staat gepland voor juni 2022. In totaal doen er 110 leerlingen mee aan het leerorkest op Bonaire.

Leerlingen uit de groepen 6 en 7 van Kolegio San Bernardo krijgen een uur per week zangles en algemene muzikale vorming van professionele muziekdocenten zoals Dennis Aalse, (onder andere dirigent van het jeugdorkest Curaçao) en Chaira Borderslee (zangeres en zangdocente). 

Samenwerking

“Door muziek te maken werken de leerlingen aan samenwerking, op elkaar te steunen, naar elkaar te luisteren, op elkaar te wachten en nog veel meer”, aldus Heleen Christiaan-Quartel, van Mangazina di Rei.

Leerorkest Bonaire is een samenwerking van Stichting Mangazina di Rei en Stichting Leerorkest Mederland. Het wordt mogelijk gemaakt met de ondersteuning van het Ministerie van Justitie en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. 

Deel dit artikel