Nieuws van Bonaire

Aruba, Curaçao en Sint-Maarten vanaf donderdag 23 december 2021 hoog risico voor Bonaire

Aruba, Curaçao en Sint-Maarten vanaf donderdag 23 december 2021 hoog risico voor Bonaire
Ook reizigers van de buureilanden moeten 5 dagen na aankomst weer een test ondergaan, bij één van de commerciële aanbieders

KRALENDIJK- Aruba, Curaçao en Sint-Maarten zijn vanaf donderdag 23 december weer hoog-risicolanden voor Bonaire. Alle reizigers moeten 48 uur voor vertrek naar Bonaire een PCR-test doen. 

Ook moeten ze 12 tot 24 uur voor vertrek de gezondheidsverklaring van de afdeling Publieke Gezondheid online invullen. Daarnaast moeten alle reizigers uit de CAS-eilanden bij aankomst een gratis zelftest doen. Op de vijfde dag na aankomst moet boven op eigen kosten nogmaals een PCR test doen bij een commercieel testbedrijf. Niet volledig gevaccineerde reizigers moeten ook bij aankomst vijf dagen verplicht in quarantaine op hun verblijfsadres.

De reisvoorwaarden voor reizigers uit de CAS-eilanden zijn aangepast nu de omikronvariant van het coronavirus op de Franse helft van Sint-Maarten en ook op Aruba is aangetroffen. Met de aangescherpte reisvoorwaarden komt er voorlopig een eind aan de reisbubbel tussen de drie eilanden en Bonaire. De bubbel was ingesteld om het reizen vanuit de drie eilanden naar Bonaire financieel aantrekkelijk te houden voor volledig gevaccineerde reizigers.   

Saba en St. Eustatius

Saba en Sint-Eustatius blijven zeer laag risicolanden voor Bonaire. Voor reizigers uit die eilanden veranderen de reisvoorwaarden om naar het eiland te komen dus niet. Voor een overzicht van de reisvoorwaarden: www.bonairecrisis.com

1200
Deel dit artikel