Nieuws van Bonaire

AFWB en Bonairiaanse Wegenbouw gaan onderhandelen over CAO

AFWB en Bonairiaanse Wegenbouw gaan onderhandelen over CAO

KRALENDIJK- De Algemene Federatie van Bonairiaanse Werknemers (AFBW) en de Bonairiaanse Wegenbouw Maatschappij (BWM) gaan onderhandelen om te komen tot een collectieve arbeidsovereenkomst (CAO) voor de medewerkers van BWM. 

Een protocol met die afspraak werd dit weekend getekend. Opvallend is dat beide organisaties even oud zijn: De BWM viert dit jaar haar 58ste verjaardag, terwijl de AFBW dit jaar haar 55ste verjaardag viert. 

Succesvol

De AFBW timmert de laatste tijd flink aan de weg. Recent werd ook al een referendum gewonnen bij vuilverwerker Selibon. Dat betekent dat de AFBW daar nu ook officieel de werknemers vertegenwoordigt en Selibon verplicht is met de vakbond te onderhandelen over een collectieve arbeidsovereenkomst. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo