Nieuws van Bonaire

Geen draagvlak op Bonaire voor Corona zelftests op school

Geen draagvlak op Bonaire voor Corona zelftests op school

KRALENDIJK- Op Bonaire is er geen draagvlak op de scholen voor het invoeren van zelftests. Dat zegt GGD arts Loes Jaspers over de mogelijkheid van zelftests om de uitbraak op scholen in te dammen. 

“Enkele weken geleden waren de gevoelens nog gemixt over het onderwerp, maar inmiddels moeten wij vaststellen dat er op de scholen geen draagvlak is voor het invoeren van zelftests”, aldus Jaspers tijdens een op donderdag gehouden persconferentie. 

Volgens Jaspers kleven er wel meer bezwaren aan de inzet van zelftests. “Er bestaat het risico dat hij niet goed wordt toepast, waardoor de resultaten minder betrouwbaar zijn. Daarnaast bestaat het gevaar dat wij als overheid het beeld kwijtraken van hoe het precies met de besmettingen op het eiland gesteld is”. 

Scholen

Scholen en met name ook kinderopvang speelden de afgelopen weken een grote rol in de besmettingsgraad met het Covid-19 virus op het eiland. Ongevaccineerde kinderen besmetten elkaar relatief makkelijk en nemen het virus vervolgens mee naar huis, waar ook de ouders worden aangestoken. 

Door de kerstvakantie dit jaar wat eerder in te laten gaan, hoopt de overheid van Bonaire dat ook de huidige golf aan uitbraken iets kan worden ingedamd. 

Deel dit artikel