Nieuws van Bonaire

Windsurfer Amado Vrieswijk zet reuzenstap richting WK-titel Freestyle

Amado Vrieswijk in actie in Martigues – Foto: Amada Vrieswijk

MARTIGUES – Windsurfer Amado Vrieswijk heeft bij de wereldbekerwedstrijden in Frankrijk een enorme sprong gemaakt richting de wereldtitel op het onderdeel freestyle. De getalenteerde Bonairiaan pakte van alle deelnemers de meeste punten en kan zondag beslag leggen op de beker.

In het Franse Martigues aan de Middellandse Zee vinden de spectaculaire wedstrijden plaats. Aan de Côte d’Azur onderscheidde de 25-jarige Amado zich knap van al zijn tegenstanders en wist de finaleronde te bereiken. Tijdens deze Single Elimination haalde de windsurfer alles uit de kast. De Bonairiaan greep de winst tegen Fransman Adrien Bosson na een aantal sensationele stunts. Amado heeft de titel nu voor het oprapen.

Rocargo

De wereldbekerwedstrijden duren tot en met het weekend en aankomende zondag is de laatste ronde. Als de huidige stand zo blijft, keert Amado met een wereldtitel op zak terug naar Bonaire!

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo