Nieuws van Bonaire

Gedeputeerde Hennyson Thielman reist naar Europees Nederland voor werkbezoek

KRALENDIJK – Aankomende week brengt gedeputeerde Thielman een bezoek aan Europees Nederland. Hij zal daar onder andere spreken met diverse ministeries en organisaties over de economische ontwikkeling en financiën van Bonaire.

Tijdens het werkbezoek komen verschillende onderwerpen op tafel. Thielman zal bij diverse ministeries en instanties aandacht vragen voor de duurzaamheidsplannen van WEB voor de elektriciteitsproductie en ontwikkelingen in het kader van het toeristisch herstelplan. Ook wordt aandacht besteed aan diverse lopende zaken, zoals financiën, de samenwerking met het Rijk, kosten van levensonderhoud, zakendoen en eventuele thema’s in verband met het herstel uit de COVID-crisis.

Rocargo

De gedeputeerde brengt daarnaast ook een bezoek aan het eiland Texel om met het gemeentebestuur te spreken over kennisdeling van duurzaam toerisme. Vervolgens gaat hij langs de gemeente Krimpen aan den IJssel voor afspraken over verdere samenwerking en kennisdeling op het gebied van digitalisering. 

Thielman sluit het werkbezoek in Nederland af met zijn deelname aan een wethoudersconferentie in Apeldoorn. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo