Gezondheidszorg

Medewerkers BonLab bezorgd over toekomst

Medewerkers BonLab bezorgd over toekomst

KRALENDIJK- Medewerkers van laboratorium BonLab hebben op maandag een bezorgde brief gestuurd naar het bestuurscollege van het eiland. 

De bezorgde brief komt na geluiden over het feit dat het Zorgverzekeringskantoor (ZVK) geen zaken meer met het lab wil doen, omdat dit niet officieel geaccrediteerd zou zijn. Ook zijn de werknemers niet blij met een kritisch rapport over de organisatie dat al in 2018 werd geschreven door de ingehuurde consultant Robert Wever. Volgens de medewerkers is er heel wat af te dingen op de kritische bevindingen van de adviseur.

Zeker stellen

Een geplande fusie tussen BonLab en het ziekenhuis laboratorium werd enkele jaren geleden afgeblazen. In de praktijk concurreren de laboratoria niet met elkaar, maar vullen zij elkaar aan. Vooral sinds de uitbraak van de Covid-pandemie is het vaak druk bij BonLab, terwijl bezoekers van het lab bij het ziekenhuis af en toe last hebben van preventiemaatregelen aldaar. 

In 2013 werd door de eilandsraad nog een motie aangenomen om het voortbestaan van BonLab zeker te stellen.

Deel dit artikel