Politiek & Bestuur

MPB wil ook statiegeld invoeren

MPB wil ook statiegeld invoeren
Raadslid Din Domacassé diende de motie in

KRALENDIJK- De Movementu di Pueblo Boneriano (MPB) zou ook het liefst een statiegeldregeling ingevoerd zien op het eiland, in de strijd tegen zwerfvuil. 

Daartoe diende raadslid Din Domacassé eerder deze week een motie in, die vervolgens met meerderheid van stemmen werd aangenomen in de Eilandsraad. De motie volgt op de goedkeuring van de nieuwe eilandsverordening die een groot deel van het wegwerp plastic verbiedt. 

In de motie wordt het BC opgeroepen uit te zoeken of een statiegeldsysteem haalbaar kan zijn en hoe het zou kunnen worden opgezet. 

Amstel

Hoewel het idee nieuw lijkt, is het dat niet. In de tijd dat op Curaçao de Amstelfabriek nog draaide, zat er statiegeld op de flesjes die uit de fabriek kwamen. Pas na afschaffen van het bestaande systeem en import van bier uit het buitenland, nam de vervuiling door lege bierflesjes een enorme vlucht. 

Deel dit artikel