Nieuws van Bonaire

Fundashon Alzheimer brengt mantelzorgers bij elkaar

Fundashon Alzheimer brengt mantelzorgers bij elkaar

Fundashon Alzheimer Bonaire heeft een “ Family Day” voor familieleden / mantelzorgers van personen met dementie georganiseerd bij Eddy’s Gourmet restaurant.

De maatregelen rondom de coronacrisis hebben deze groep, en ook de personen met Dementie, zwaar getroffen . Met het sluiten van de centra voor dagopvang vorig jaar maart en nu gedeeltelijke heropening hiervan waren de familieleden genoodzaakt om zelf de zorg te doen en met minder ondersteuning van buitenaf en van de Thuiszorg.

De Stichting heeft contact gehouden en gezien dat hoewel zij geen professionals zijn om de vereiste zorg te bieden, dat toch iedereen uitstekende zorg heeft kunnen verlenen aan hun dierbaren.

Als dank en erkenning voor deze personen heeft de stichting dit evenement in de Wereld Alzheimer’s Maand september kunnen organiseren, met het internationaal thema “Ken dementie, ken de ziekte van Alzheimer”.

Dankzij de financiële steun van de lokale bankinstelling Maduro & Curiel’s Bank (Bonaire) N.V. en  Openbaar Lichaam Bonaire was het bestuur van Fundashon Alzheimer Bonaire in staat om deze Family-Day te organiseren.

Deel dit artikel