Nieuws van Bonaire

Statia introduceert EHAS voor reizigers

Aankomst Sint-Eustatius | Foto Statia overheid

ORANJESTAD – Sint-Eustatius introduceert per direct het Electronic Health Authorization System (EHAS). Dit systeem moet door alle inkomende reizigers binnen 72 uur voor aankomst op Statia worden ingevuld. Alleen via deze weg, na goedkeuring, kan men Statia binnenkomen.

Registratie

1200

Voor aanmelding via EHAS dient de aanvrager het resultaat van de PCR-test te uploaden, indien nodig een paspoort bij de hand te hebben en het vaccinatiebewijs indien beschikbaar. Foto’s van deze documenten zijn toegestaan. Pas als het EHAS-formulier volledig is ingevuld, kan het worden ingediend.

Na het indienen van het formulier ontvangt de aanvrager een bevestigingsmail. Naar verwachting zal bijna iedereen toestemming krijgen om Statia binnen te komen. Binnen 12 uur na het indienen van het formulier wordt een beslissing genomen.

Voor landen met een zeer laag risico krijgt de aanvrager onmiddellijk goedkeuring. Voor alle andere landen zal een volksgezondheidsfunctionaris de aanvraag beoordelen en, op basis van de verstrekte informatie, de aanvraag goedkeuren of afwijzen.

De link naar het EHAS-formulier is beschikbaar op de website op de COVID-19-pagina

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo