Nieuws van Bonaire

Eerste baby flamingo van dit seizoen naar de opvang

Eerste baby flamingo van dit seizoen naar de opvang

Deze week is de eerste baby flamingo naar de opvang ‘Bonaire Wild Bird Rehab’ gebracht. Hij werd laat in de avond gevonden door een beveiliger bij Punt Vierkant.

Er zijn dit jaar veel flamingokuikens op de broedplaatsen. Door de harde wind van de afgelopen dagen, kan het zijn dat de baby flamingo’s verdwalen. Zonder hulp overleven deze baby’s het niet. Wanneer de binnen gebrachte flamingo is aangesterkt en voor zichzelf kan zorgen, wordt deze weer vrij gelaten.

Als je een baby flamingo op straat ziet, kun je hem voorzichtig vangen en Animal Rescue bellen op +599 780 8020. Het beste is om een handdoek om het dier te slaan en niet te aaien of te hard te praten.

De Bonaire Wild Bird Rehab is het initiatief van Elly Albers, eigenaresse van het Mangrove Center. Ze heeft al vele baby flamingo’s en andere vogels gered. Het is een non-profitorganisatie en wordt voornamelijk gefinancierd door het Mangrove Info Center en donaties.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo