Nieuws van Bonaire

Reisadvies vanuit Nederland naar Aruba aangepast

Den Haag – Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag heeft het reisadvies naar Aruba aangepast. Van code geel naar code oranje. Niet-noodzakelijke reizen worden wegens het snel stijgende aantal corona-besmettingen afgeraden.

Wie vanuit Aruba naar Nederland komt, wordt geadviseerd in thuisquarantaine te gaan. Reizigers hebben voor vertrek naar Aruba een gezondheidsverklaring nodig.

Op Aruba zijn deze week bijna 300 mensen besmet geraakt, terwijl daarvoor lange tijd besmettingen uit waren gebleven. Mede daarom waren de grenzen met Amerika op 10 juli opengegaan. De huidige uitbraak is daar niet het gevolg van. Slechts 10 besmettingen werden geconstateerd op de luchthaven sinds de opening.

TUI

Reisorganisatie TUI heeft bekend gemaakt 526 reizigers die op vakantie zijn in Aruba terug te halen. Zij moeten zich melden voor de reguliere vluchten van morgen en dinsdag 11 augustus. Een extra repatriëringsvlucht wordt ingezet op woensdag 12 augustus.


Lees ook:

Deel dit artikel

RocargoRocargo

Rocargo